Ulusal haber kuruluşlarında GSB Eğitim - Deneyim - Uygulama platformumuz geniş yankı buldu. Proje hakkındaki haberlere aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

TRT HABER

HABERTÜRK

ANADOLU AJANSI

KAMUDAN HABER

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak'ın ekim ayında müjdelediği "GSB EDU" projesi artık hayata geçti. Bu proje, bakanlığa bağlı yurtlar, gençlik merkezleri ve spor tesislerini ücretsiz eğitim birimlerine dönüştürerek gençlerin hayat boyu öğrenme becerilerini güçlendirmeyi hedefliyor.

Söz konusu projede, 81 ilde 10 binden fazla eğitici ve antrenörle birlikte 476 farklı eğitim içeriği gençlere spordan sanata, mesleki yaşamdan dijital yaşama kadar çeşitli konularda yüz yüze sunuluyor. Eğitimler, gençlik merkezleri, GSB yurtları ve spor tesislerinde gerçekleştirilirken, katılımcılara GSB onaylı belgelerle ödüller veriliyor.

Ayrıca, "edu.gsb.gov.tr" uzantısıyla erişilebilen uzaktan ve dijital eğitim portalında ünlü mentörlerin katılımıyla hazırlanan videolu eğitimlere ücretsiz ulaşım imkanı sağlanıyor. Mikro öğrenme videoları aracılığıyla da gençlere kişisel gelişim eğitimleri sunulmaktadır.

Proje, kamu kurumlarıyla iş birliği yaparak ortak eğitimler gerçekleştirme amacını taşıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ve diğer kurumlarla birlikte gençlerin eğitimine odaklanarak kapsamlı bir öğrenme deneyimi sunmayı hedefliyor.