Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TÜBİTAK iş birliği güçleniyor. Eğitim, Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü koordinesindeki bu iş birliği, gençlerin kişisel, mesleki ve sosyal gelişimlerini desteklemeyi ve potansiyellerini tam anlamıyla ortaya çıkarmalarını sağlamayı hedeflemektedir.

Bakanlıklar arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde, TÜBİTAK'ın "1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı" kapsamında "Spor Araştırmaları" başlıklı özel çağrı açıldı. Bu çağrının temel amacı, Türkiye'nin spor alanındaki uluslararası rekabet gücünü artırmak ve küresel arenada öne çıkmasını sağlamak. Bu doğrultuda, spor alanındaki bilimsel araştırmaların Türk sporunun gelişimine entegre edilmesi hedeflenmektedir.

Ayrıca, çağrı programı kapsamında belirlenen temel politika ve öncelik alanları; sporcu ve elit sporcu yetiştirme modelleri, nitelikli antrenör yetiştirme, etkin tesis yönetimi, dünyada olimpik yapılanma modelleri, yönetim ve performans sistemlerini ve yaşam biçimi olarak spor başlıklarını içermektedir.

Birinci aşama başvurusu için son tarih 24 Nisan 2024. Çağrı metnine ulaşmak için aşağıdaki linke tıklayınız.

 [https://tubitak.gov.tr/sites/default/files/20689/1001_spor_arastirmalari_2024_ozel_cagri_metni.pdf]