Genel Müdür Dr. Mehmet Ata ÖZTÜRK
 
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Bölümü'nden 1997 yılında mezun olduktan sonra iş hayatına özel sektörde, spor tesisleri ve endüstriyel inşaatlar alanında başladı. ODTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde spor yöneticiliği yüksek lisans derslerini tamamladıktan sonra eğitimine yurt dışında devam etme kararı aldı.

Yüksek lisans derecesini Florida Eyalet Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden alan Öztürk, aynı dönemde öğretmenlik ve antrenörlük yaptı. Indiana Üniversitesi Halk Sağlığı Fakültesi’nden 2007 yılında aldığı doktora derecesinin anadalı engellilerde fiziksel aktivite, yandalı özel eğitim olup dezavantajlı gruplara yönelik çeşitli proje, araştırma ve uygulamalarda görev almıştır. 

Marmara Üniversitesi’nde 6 yıl öğretim görevlisi, ODTÜ’de 4 yıl öğretim üyesi olarak çalıştı. Erasmus+ programıyla Malezya Teknik Üniversitesi'nde kısa dönem ziyaretçi öğretim üyeliği yaptı. Ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış makaleleri, editör ve yazarlığını yaptığı çeşitli kitap ve bölüm yazarlıkları vardır. 

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nde İzleme ve Değerlendirme Grup Başkanlığı yapmıştır. Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndaki Spor Toto Teşkilat Başkan Yardımcılığı görevini müteakiben, 19 Şubat 2019 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Eğitim, Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdürü olarak atanmıştır.

Çeşitli ulusal ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarında, spor kulüpleri ve federasyonlarda yöneticilik ve denetçilik görevlerini sürdüren Mehmet Ata Öztürk, evli ve iki çocuk babasıdır.