Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanmış olan iş birliği protokolü çerçevesinde, ARDEB 1001- 2024 yılı Spor Araştırmaları Özel Proje Çağrısı için bilgilendirme toplantısı çevrim içi olarak gerçekleşti. Toplantıya Eğitim, Araştırma Koordinasyon Genel Müdürü Dr. Mehmet Ata Öztürk, Spor Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Veli Ozan Çakır ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal katılım sağladı.

2021 yılında Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen spor araştırmaları çağrısına; 142 kurumdan 1651 akademisyen ve araştırmacının bulunduğu, spor bilimlerinin yanı sıra biyomedikal, sinirbilim, biyoteknoloji, mekatronik, psikoloji gibi farklı bilim alanlarında çalışma yapan 30 araştırmacının bu çağrı kapsamında desteklendiği vurgulandı.

Yeni Spor Araştırmaları Çağrı Programı’nda temel amacın, Türk sporunun gelişimine katkı sağlayacak ve küresel rekabette öne çıkacak bilimsel çalışmaları desteklemek olduğu ve bu kapsamda, %50 eş finansman modeli ile her iki Bakanlıkça toplamda 80 milyon TL bütçe tahsis edildiği ifade edildi.

Yeni çağrı kapsamında yer verilen Sporcu ve Elit Sporcu Yetiştirme Modelleri, Nitelikli Antrenör Yetiştirme, Etkin Tesis Yönetimi, Dünyada Olimpik Yapılanma Modelleri, Yönetim ve Performans Sistemleri Bir Yaşam Biçimi Olarak Spor konu başlıkları üzerinde durularak, Gençlik ve Spor Bakanlığının çağrıya ilişkin beklentileri aktarıldı.

Toplantıya ait videoya ulaşmak için linke tıklayınız.