T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) ve Yeşilay iş birliği ile kurum ve kuruluşlar bünyesinde çalışan uzmanlara eğitim vererek formatör yetiştirmek ve kurumların kendi bünyelerinde temas ettikleri kitlelere bağımlılıkla mücadele eğitimlerini yaygınlaştırmasını sağlamayı amaçlayan Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Formatör Eğitimi, 20 – 29 Şubat 2024 tarihleri arasında İzmir Seferihisar’daki Royal Teos Thermal Hotel'de gerçekleştirildi.
Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Formatör Eğitimi'ne 36 ilden, Bakanlığımıza bağlı kurum ve kuruluşlardan toplam 250 formatör adayı katılım sağladı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Bakan Yardımcısı Sayın Av. Doç. Dr. Safa KOÇOĞLU ''Her türlü bağımlılıkla mücadele etmek, gençlerin iyi oluş halini desteklemek adına çalışma arkadaşlarımızın donanımını hizmet içi eğitimlerle artırmaya devam ediyoruz. Gençler, Bakanlığımızdaki tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte daima yanınızdayız!'' şeklinde konuştu.

4 gün süren formatör eğitiminde, katılımcılara, alkol, madde, tütün, kumar, sağlıklı yaşam ve teknoloji bağımlılıklarına ilişkin bilgi seviyelerinin arttırılması amacıyla alanında uzman kişiler tarafından bilgilendirme oturumları gerçekleştirilmiştir. Formatör adaylarının eğitim kapasitelerini arttırmaya yönelik teorik bilgilerin yanında etkili sunum teknikleri, oyunlaştırma, bağımlılık atölyesi ve modüllerin uygulanmasına dair katılımcıları aktif kılan uygulamalara da yer verilmiştir.