Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sarıkamış Harekâtı’nın 109. Yıldönümünde, “Bu toprakta izin var” sloganıyla 5 – 6 – 7 Ocak 2024 “Sarıkamış Şehitlerini Anma Etkinlikleri” düzenledi.

Sarıkamış Ekspresi 5 Ocak Cuma günü Ankara’dan gençlerle birlikte Sarıkamış Şehitlerimizi anmak ve hatırlamak üzere törenle uğurlandı.

5 Ocak Cuma günü Şehit Aileleri Onuruna yemek tertip edildi. Cuma Akşamı Kazım Karabekir Camiinde okunan Mevlid-i Şerifin ardından Meşaleli yürüyüş gerçekleştirildi.

Türkiye’nin dört bir yanından gençlerimiz ile Sarıkamış Ekspresi karşılandı.

6 Ocak Cumartesi günü Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Osman Aşkın Bak ve Bakan Yardımcımız Av.Doç.Dr. Safa Koçoğlu, etkinlikler kapsamında Sarıkamış Ekspresi'yle Sarıkamış’a gelen gençleri karşıladı

Sarıkamış'ta şehitler için yapılan "Kardan Heykeller Sergisi" açılışı gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Osman Aşkın Bak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve Bakan Yardımcımız Av.Doç.Dr. Safa Koçoğlu, Sarıkamış Şehitleri'ni anma programı kapsamında akademisyenler ve öğrencilerin emeğiyle yapılan Kardan Heykeller Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Programın ardından ise Allahuekber Dağları'nda 109 yıl önce şehit olan kahraman askerlerimizin anısına Sarıkamış Kayak Merkezinde, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri tarafından meşaleli kayak gösterisi düzenlendi. Aynı zamanda bir binanın dış yüzeyine yansıtılan görüntülerle Sarıkamış Şehitlerinin hikâyesini anlatan Mapping 3D gösterisi yapıldı.

Şehitleri Anma Yürüyüşü gerçekleştirildi.

7 Ocak Pazar günü Türkiye'nin birçok ilinden ve yurt dışından genç, yaşlı çok sayıda vatandaş katılımıyla Şehitleri Anma Yürüyüşü gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Osman Aşkın Bak, Sarıkamış Harekâtı’nın 109. yılı dolayısıyla Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yapılan yürüyüş sonrası Ay-Yıldızlı Tören Alanı'nda düzenlenen anma programında şehitlerimizi yâd ettiği anlamlı ve coşkulu bir konuşma gerçekleştirdi. Devam eden programın sonunda Türk Yıldızları ve Çelik Kanatlar gösterisi vatandaşlarımız tarafından büyük ilgiyle karşılandı.