Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından "projelerin izlenmesi ve değerlendirilmesinde"  aktif görev alacak kontrolörlere yönelik  "Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi" İzmir ilinde başladı.

Eğitimin açılışını Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdür Yardımcısı Erkan ŞAMİLOĞLU’nun yaptı. Şamiloğlu konuşmasında  Proje Döngüsü Yönetimi eğitiminin önemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Eğitimin ilk gününde Gençlik ve Spor Uzmanları tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın görev alanlarına yönelik sunum yapıldı. Sunumda devamla Proje Destekleri Daire Başkanlığının çalışma alanları açıklanarak, proje destekleri sürecinin nasıl işlediği ile ilgili bilgi verildi.  81 ilden toplam 220 personelin katıldığı eğitimde proje alanında uzman akademisyenler tarafından Proje Döngüsü Yönetimi konusunda temel bilgilendirmeler yapılarak eğitimin 1. Gün programı tamamlanmış oldu.

 Toplam 3 gün sürecek program ,  Gençlik ve Spor Uzmanlarınca Bütçe Hazırlama Süreci ve Proje Başvuru Rehberine ilişkin bilgilendirme, Strateji Analizi,  Risk Analizi, Paydaş Analizi, Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı, Örnek Proje Planlarının Geliştirilmesi ve Proje Değerlendirme Süreci konularında verilecek uygulamalı eğitimler ile tamamlanacaktır.