18 Haziran 2024'te İrlanda'da düzenlenen AGİT İnsani Boyut Komitesi toplantısında, "Biz Bir Takımız" projesi sunuldu. Proje, gençleri spor ve sosyal uyum eğitimleriyle bir araya getirerek saygı ve güven ortamı oluşturmayı hedefliyor.

 

Ülkemizin kurucu ortak olarak yer aldığı bir siyasi diyalog ve müzakere forumu olan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) kapsamında 57 katılımcı ülke ile 1975 yılından bu yana çeşitli çalışmalar yürütülmektedir. AGİT bünyesinde güvenliğin 3 boyutunda (siyasi-askeri, ekonomi-çevre ve insani) ilke norm ve standartlar geliştirilmekte ve izlenmektedir.

18 Haziran 2024 tarihinde İrlanda’da İnsani Boyut Komitesi tarafından gerçekleştirilen toplantıda katılımcı devletler ülkelerindeki durum ve ilerlemeler hakkında bilgilendirmeler yapmıştır. Ülkelerin özellikle dezavantajlı kesimlere yönelik uygulamakta oldukları proje sunumları yapılmıştır.

Söz konusu toplantının “Tolerance and non-discrimination (Hoşgörü ve Ayrımcılıkla Mücadele)” başlıklı oturumunda örnek proje olarak Genel Müdürlüğümüz tarafından yürütülen Biz Bir Takımız Projesinin sunumu online olarak gerçekleştirilmiştir.

Hiçbir ayrım gözetmeksizin, farklı sosyokültürel arka planlardan gelen ülkemiz gençlerini spor ve sosyal uyum eğitimleriyle bir araya getirerek saygı ve güven ortamının oluşturulması amacıyla yürütülen projenin faaliyetleri, etkileri ve ulaşılan olumlu sonuçları hakkında ülke delegasyonlarına bilgilendirmeler yapılmıştır.