Yeşilay iş birliğiyle gerçekleştirilen Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Formatör Eğitimi ile Bakanlığımız bünyesinde çalışan psikolog, spor psikoloğu ve sosyal çalışmacıların bağımlılıklar konusunda yetkinliklerinin artırılması ve görev yerlerinde temas ettikleri kitlelere bağımlılıkla mücadele eğitimlerini vermelerini sağlamak hedeflenmiştir. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bağımlılıkla mücadele kapsamında bütüncül bakış açısıyla yürüttüğümüz faaliyetlerimizde ruh sağlığı çalışanlarımız önemli rol üstlenmektedir.

Bakanlığımız yurtları, gençlik merkezleri ve spor tesislerinden hizmet alan gençleri, bağımlılıkla mücadele konusunda bilinçlendirerek farkındalıklarını artırmaya yardımcı olmak üzere, Bakanlığımız bünyesinde görev yapan Psikolog, Spor Psikoloğu ve Sosyal Çalışmacılara Yeşilay işbirliği ile "Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Formatör Eğitimi" verildi.

27 Kasım – 1 Aralık 2023 tarihleri arasında İstanbul’da 490 ruh sağlığı çalışanımızın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz Psikososyal Destek Çalışmaları eğitiminde bağımlılıklar ile çalışma konusunda genel akademik bilgilere değinilmişti.

20-29 Şubat 2024 tarihleri arasında İzmir’de 36 ilimizde görev yapan 238 psikolog, spor psikoloğu ve sosyal çalışmacımızın katılımıyla ilk ayağını gerçekleştirilen Yeşilay TBM Formatör eğitiminin ikinci ayağı 282 ruh sağlığı çalışanımızın katılımıyla 19-28 Ağustos 2024 tarihlerinde Antalya Bezm-i Alem Valide Sultan Öğrenci Yurdu’nda gerçekleştirildi.

Böylece Bakanlığımız bünyesinde görev yapan 520 psikolog, sosyal çalışmacı ve spor psikoloğumuz TBM Formatör Eğitimini başarıyla tamamlamış oldu. Bu eğitimle birlikte bağımlılıkla mücadele konusunda ruh sağlığı çalışanlarımızın hem akademik altyapı hem de uygulamaya ilişkin donanımını güçlendirildi.