Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenlediği etkinlikte gönüllü gençler, Hatay'daki narenciye bahçelerinde dalında kalan ürünleri topluyor. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Hatay'da gösterilen dayanışma örneğini vurgulayarak, vicdanlı gençlerle duyduğu gururu ifade etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, gönüllü gençlerin geçen yıl deprem bölgelerinde aktif rol aldığını belirterek, deprem sonrası Hatay'daki çiftçilere destek sağlamak amacıyla gençlere çağrıda bulunduklarını ve hızlı bir şekilde organize olduklarını ifade etti. Bakan, gençlerin bölgede dayanışma ruhu oluşturduğunu ve birlikte güçlü olduklarını vurgulayarak, temiz ruhlu, vicdanlı gençlere duyduğu gururu dile getirdi.

6 Şubat'ta Hatay'da yaşanan depremlerin ardından, narenciye bahçelerinde toplama işlemi için yeterli işçi bulunamayışı nedeniyle çiftçiler ürünün toplanması amacıyla yardım çağrısında bulundu. Çiftçilerin talebine yanıt veren Bakanlık, sosyal medya üzerinden Hatay'a gelebilecek gönüllü gençlere destek çağrısı yapıldı. gonulluyuzbiz.gov.tr adresinden başvuruda bulunan gönüllü gençler, Hatay'ın çeşitli ilçelerinde narenciye toplama etkinliğine katılarak 15 Şubat'a kadar sürecek olan hasat çalışmalarına destek oluyor. Bakanlık, gönüllü gençlerin tüm masraflarını karşılıyor.