Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2019 yılını Gönüllülük Yılı ilan etmesiyle yıl boyu devam eden projeleri hız kesmeden devam ediyor. Biz Anadolu’yuz – Hasbihal projesiyle Balıkesir, Muğla ve Mardin’den gelen gençler oluşturdukları çalışma grupları ile birçok yeni projeyi hayata geçirmek adına ilk adımı attılar.

Özellikle dezavantajlı gençlerin sosyal hayata katılımının amaçlandığı projeler spor, sanat, kültür gibi alanlarda ön plana çıkıyor. Teknoloji bağımlılığı, madde bağımlılığı gibi günümüz gençliğini toplumdan uzaklaştıran kötü alışkanlıkların ortadan kalkmasına yönelik projelerde yazan gençler bu konularda farkındalık yaratmayı hedefliyor.

“İmkânlar sizler için var”

Gençlik ve Spor Bakanlığı konferans salonunda bir araya gelen gönüllü gençler oluşturdukları proje takımları ile kendilerine verilen sürede projelerinin oluşma aşamasını, hedeflediği kitleyi ve amaçlarını Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na sundular. Bakan Kasapoğlu hazırladıkları projeler için gönüllü gençlere teşekkürlerini sunarak her türlü desteği ve imkânı kendileri için seferber edeceğini ifade etti.

Bakan Kasapoğlu: “Sizlerin bakanlığımıza gelmesi burada ülkemiz için çalışmalar yapması bizleri mutlu ediyor. Bakanlığımızın kapıları sizlere ardına kadar açık, her imkân geleceğimizin teminatı olan sizler için. Hazırladığınız projeleri dinlerken çalışkanlığınız ve vatanperverliğiniz bizleri gururlandırıyor. Bu çalışma azminizi gönülden kutluyor ve sizlere bir ağabey tavsiyesi olarak her gününüzün bir önceki gününüzden daha verimli daha farklı olması için durmadan çalışmanızı öneriyorum.” Dedi.

 

“Tesisleri doldurmak sizin göreviniz”

Güçlü toplumların oluşmasının temelinde aile kavramının ve dostlukların bulunduğuna vurgu yapan Bakan Kasapoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Ailenin güçlü olduğu toplumlar günümüzde müreffeh bir konumdadır. Güçlü toplumlar için güçlü beyinler tek başına yetmez aynı zamanda güçlü bir bedene de ihtiyaç vardır. Bugün yaptığınız sporların faydasını yarın daha net bir şekilde göreceksiniz. Her ilde her ilçede sizler için inşa ettiğimiz sayısız spor tesisi ve gençlik merkezimizin kapısı tıpkı bakanlığımız gibi sizlere daima açık. Buraları yapmak nasıl bizim görevimiz ise o tesisleri doldurmak da sizin göreviniz. Sizleri seviyoruz ve sizlere güveniyoruz. Bütün mesaimiz sizlerin daha iyi yetişmesi adına.”