Gençlik ve Spor Bakanlığı; Eğitim, Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü, Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen  ve  Türkiye’nin 81 ilinden 700 personeli Antalya'da buluşturan  hizmet içi eğitim programı başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 28 Ocak - 6 Şubat tarihleri arasında yapılacak olan eğitim, 2 kademeli olarak gerçekleştirilecek. 1. etap eğitimler eğitim yönetim sistemi uygulaması kapsamında ilerleyecek ve 400 personele hizmet verecek. Eğitim, kültür ve sosyal faaliyetler şube müdürlüğü personeli ile personel – tahakkuk şube müdürlüğü personellerini kapsayan bu eğitim programında 17 eğitmen farklı alanlarda personeli bilgilendirecek. 2. grup eğitimler ise Bakanlık merkez ve taşra teşkilatında hizmet vermekte olan 59 psikolog, 92 psikoloji mezunu spor uzmanı ile 76 sosyal çalışmacıyı kapsayacak. Eğitim, ruh sağlığı çalışanlarının saha uygulamaları konusunda mesleki bilgi ve becerilerini geliştirecek.

Eğitim programı ile amaçlanan, söz konusu personelin yürütmeleri beklenen iş ve işlemlere dair bilgi ve becerilerini geliştirmek, birlikte çalışmalara yönelik motivasyonlarını arttırmak olacak.