Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlerimiz için daha iyi hayat şartları ve yeni fırsatlar sağlamak, gençlerimizin kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemek, potansiyellerini gerçekleştirebilmelerine imkân sağlamak, hayatın her alanına etkin katılımlarını artırmak amaçları doğrultusunda yürütülen Gençlik Projeleri Destek Programı çerçevesinde proje çağrısı (2020 – I Genel Çağrı) sonuçları açıklanmıştır.

Gençlik Projeleri Destek Programı (2020 – I Genel Çağrı) kapsamında başvurusu kabul edilen projelere mali destek verilecektir. GPDP 2020 – I Genel Çağrı kapsamında 8 başlık yer almaktadır: (1) Gönüllülük, (2) Kişisel Gelişim, (3) Fiziksel Aktivite, Egzersiz ve Spor, (4) Kitap Kahve, (5) Kültür ve Sanat, (6) Yenilikçi Fikirler, (7) Çevre ve (8) Hayvanların Korunması.

Bakanlığa proje teklifi sunan proje yürütücüleri başvurularının sonucunu sisteme giriş yaparak "Başvurularım" butonundan sorgulayabilirler. Ayrıca proje koordinatörünün tanımlı e-posta adresine ayrıntılı bilgilendirme yollanacaktır. Desteklenmesi mümkün olamaması durumunda proje teklifleriyle ilgili e-posta ile bildirim yapılmayacaktır.

İlgili projesinin desteklenmesi uygun bulunan proje yürütücüleri Sözleşme imzalanması için gereken evrakların hazırlanması, proje eğitimi, bütçe revizyonu ve sözleşme imzalama işlemlerini içeren program konusunda ayrıca bilgilendirilecektir.

Sivil Toplum Kuruluşlarına, gençlerimize, projelerin uygulanmasındaki hedef kitlelere hayırlı olsun.