Gençliği bir tehdit ve sorun olarak değil, bir fırsat ve zenginlik olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı; bir taraftan gençlere yönelik eğitsel, sosyal, kültürel, sportif, barınma ve gönüllülük faaliyetleri ve projeleri ile çok çeşitli ve etkin hizmetler sunarken öte yandan yeni yaklaşım ve söylemlerle bu hizmetlerin nasıl daha etkin, yerinde ve katılımcı olabileceğine yönelik arayışlarını sürdürüyor!
       Yeni hükümet sistemine kısa sürede uyum sağlayan ve yeniden yapılanmasını hızla tamamlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı, bakanlık bünyesindeki birimlerin, hizmet ve faaliyet alanlarının daha da güçlendirilmesi, birimler içi ve birimler arasında var olan işbirliğinin ve koordinasyonun en üst seviyede sürdürülerek güçlendirilmesi amacıyla alanında uzman akademisyenler eğitimlerin katılımlarıyla “İstişare Kampları” gerçekleştiriyor.

Bu kapsamda ilk olarak Gençlik ve Spor Uzman ve Uzman Yardımcıları ile Çorum’da 11-13 Ekim 2019 tarihinde gerçekleştirilen “İstişare Kampları”; sahada doğrudan gençlere yönelik hizmet ve faaliyetleri yürüten taşra teşkilatındaki Gençlik Liderlerine Yönelik olarak 16 Eylül başladı.

Kamp programında bilgi, birikim ve deneyimler doğrultusunda teori ve pratiğin en güzel uygulama örneklerini paylaşılıyor, takım ve grup çalışmalarının yapılıyor ve gençlik çalışmalarına yönelik her türlü fikir, öneri ve görüşler masaya yatırılıyor.

Tüm bu çalışmalarla gençlere yönelik kapsayıcı, bütünleştirici yeni söylemler ve yaklaşımlar ile yerelden merkeze Gençlik ve Spor Bakanlığının gençliğe ilişkin ortak dil ve çerçeve oluşturması, amaç ve hedef birlikteliğinin güçlendirilmesinin hedefleniyor.

    “Genç odaklı ve Genç dostu olmak” temasıyla gerçekleştirilen ve ülke genelindeki Yurt Müdürleri, Gençlik Merkezi Müdürleri ve İl Müdürlerinin katılımlarıyla gerçekleştirilmeye devam edecek olan İstişare Kampları 3 Ekim’e kadar devam edecek.