Burdur ilinde 27 erkek katılımcı ile devam eden projede bu güne kadar, gençlerimiz Burdur Asri mezarlığında temizlik yaparak, kuşlar için yemliklerini astılar. Huzurevinde bulunan gönül dostlarıyla hasbihal ettiler. Taş Konakta şehir hakkında bilgi aldıktan sonra Karakent köyünde aile ziyaretlerini gerçekleştirip yöre halkı ile sohbet ettiler ve köyde yapılan işlere yardımcı oldular. Ardından Yazı köyüne geçerek gazi yakınlarıyla bir araya gelerek sohbet ettiler.

Damladaşlar 10 Kasım 2019 günü Burdur Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen Ulu Önder Atatürk’ü Anma Programı’na katıldılar. Ardından Mehmet Akif Ersoy Üniversitesine geçerek konferans salonunda günün anlam ve önemi doğrultusunda düzenlene programda yer aldılar. Güneyköy’de aile ziyaretleri ve Yeşilova’da bulunan şehit ailesini ziyaret ederek hasbihal ettiler. Şehitlerimizin ardından dualarını okuyarak Salda Gölü havzasında çeşitli faaliyetlerde bulundular.

43 kadın katılımcı ile Antalya'da devam eden projede ise gençlerimiz, okullarda etkinler yaparak çocuklarımızla enerji topladılar ve hayallere tebessüm oldular. Denizin berraklığına yaraşır bir çevre için sahil temizliği yaptılar. Şehrin sokaklarında dolaşan damlalar aileleri selamsız geçmediler. Damla ile bütünleşen kuş yemliklerini kent ormanında ağaçlara bıraktılar.

11 Kasım “Milli Ağaçlandırma Gününde” gerçekleştirilen ülke genelinde 11 milyon fidan dikim etkinliğinin Antalya bölümüne katılarak fidan diktiler ve “bugünün fidanları yarının nefesleri” diyerek geleceğe nefes oldular. Vatanımız için şehadet şerbeti içmiş şehitlerimize ve ebediyete göç etmiş insanlara dua gönderen damlalar şehitlerimizin aileleriyle ve yöre halkıyla bir araya gelerek hasbihal etmeye devam ediyor.

Antalya ve Burdur’da Damla Gönüllülük Hareketi programları 17 Kasım 2019 gününe kadar devam edecektir. 22 Kasım-01 Aralık 2019 tarihleri arasında ise Mersin, Osmaniye ve Karaman illerinde projeye devam edilecektir.