İlk olarak 2015 yılında Moskova’da düzenlenen Nogay Türkleri Futbol Turnuvası’nın ikincisi 2016’da Ankara, üçüncüsü 2017’de Oslo ve dördüncüsü ise 2018’de Amsterdam’da gerçekleştirildi.

Bakanlığımız ev sahipliğinde 3 gün süren ve beşincisi düzenlenen şampiyonaya FC Shabden (Rusya), İsveç, Norveç, Hollanda, Almanya, Romanya ve Türkiye’de yaşayan Nogayların oluşturduğu futbol takımları katıldı. 7 ülkeden 90 futbolcunun bulunduğu şampiyonaya Nogay Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile Nogay Türkleri Gençlik ve Spor Derneği de destek verdi. Dombra şarkısı ile ülkemizde tanınan sanatçı Arslanbek Sultanbekov proje kapsamında Nogaylarla bir araya gelerek konser verdi.

Şampiyon Nogay El’den Gelen FC Shabden (Çiğdem) Futbol Takımı Oldu

Sınırsız Futbol Projesi’ne katılan takımların tamamının birbiriyle mücadele ettiği, zevkli ve çekişmeli geçen mücadelelerden sonra FC Shabden, Romanya, Hollanda ve İsveç takımları yarı finale yükseldi. Final oynamak için yapılan karşılaşmalarda FC Shabden İsveç’i, Romanya ise Hollanda takımlarını yendi. Üçüncülük mücadelesinde İsveç penaltı atışları sonucu Hollanda’yı 6-5 yendi. Finalde Romanya takımını 5-0 yenen FC Shabden şampiyon oldu. Rusya’da yaşayan Nogaylar arasında 16 takımın katılımıyla yapılan turnuvayı kazanarak Türkiye’ye gelen FC Shabden takımı şampiyona boyunca hiç yenilmedi.