Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından "Engelsiz bir dünya için biz de varız" sloganıyla ilk kez düzenlenen 29 Ekim Farkındalık Koşusu'na katılan sporcuların ilk durağı Kocaeli oldu.

Koşuda toplu olarak verilen startta İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Bolu etapları koşuldu. Bolu ilinden geçerek Ankara’ya götürülecek bayrağı ilk önce çeşitli engel gruplarında bulunan sporcularımız taşıdıktan sonra bayrak, bedensel engelli atlet Kemal ÖZDEMİR’e teslim edildi. 24 saat kesintisiz devam eden koşuda belirlenen güzergâhtaki altı ilimizin sporcuları il sınırlarında bayrağı birbirlerine teslim ettiler. Bu illerimizde belirlenen parkurlarda engelli sporcularımız bayrağı taşıdılar

 

Koşu için belirlenen altı ilimizde altı farklı temada çeşitli farkındalık programları yapılmıştır. Bu çerçevede Kocaeli’nde “Doğa, Çevre ve İklim”, Sakarya’da “Kahramanlık ve Millî Mücadele Ruhu”, Düzce’de “Gönüllülük ve Yardımseverlik”, Bolu’da “Engel Tanımayanlar” temaları işlenmiştir. 29 Ekim 2019 günü saat: 11.45’de “Cumhuriyet ve Gençlik” teması üzerine program icra edilmesinin ardından koşulacak Ankara özel etabı Anıtkabir’de sona erecektir.